Прокуратурата разпореди на ДАНС да започне проверка на руски граждани, попаднали под

...
Прокуратурата разпореди на ДАНС да започне проверка на руски граждани, попаднали под
Коментари Харесай

ДАНС търси имоти на санкционирани руснаци

Прокуратурата разпореди на ДАНС да стартира инспекция на съветски жители, попаднали под глобите на Европейски Съюз, Съединени американски щати и Англия, само че вероятно закупили парцели в България, оповестиха от държавното обвиняване. Искането за инспекция се базира на медийни изявления, които прокуратурата не показва в прессъобщението си.

Ще се ревизират и юридически лица, по отношение на които също са наложени наказания и също са придобили недвижима благосъстоятелност, както и наличието на неформални-паравоенни структури, настоящи на територията на страната, за които има сведения, че се пробват да прокарват ползи срещу националната сигурност на Република България.

Проверката е предоставена на Държавна организация " Национална сигурност “ (ДАНС), като след привършване материалите следва да бъдат докладвани в СГП за преценка на събраните данни и съществуването на учредения за формиране на досъдебно произвеждане. За резултатите от инспекцията обществеността ще бъде известена, се споделя още в прессъобщението на прокуратурата.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР